Bagt græskar og bladbede Risotto


bagt-graeskar-og-bladbede-risotto

November mad som gør en glad, her har i en opskrift på bagt græskar med risotto, det er en skøn ret her i den kolde tid, og så er den fyldt med fibre, jern og vitamin A, B og C.

Til bagt græskar og bladbede risotto skal du bruge

Du skal bruge

600g græskar
4 spsk olivenolie
1 spsk ahornsirup
en knivspids kanel pulver
50g smuttede mandler, hakket
225g porre, finthakket
250g Arborio risottoris (eller den type du bruger)
100ml tør hvidvin
900ml-1ltr lys grønsagsbouillon
150g Bladbede (blade kun) groft strimlet
1 ½ spsk kaffefløde

smages til med en squeeze citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen til 190C
    Skær græskaret i kvarte, skræl og tag frø ud.
    Derefter skæres i tykke skiver (ca. 12-15 cm) og anbring i en bradepande.
    Bland 2 spsk olie, ahornsirup og kanel og drys /hæld det græskaret.
    Steg græskar i 25-30 minutter indtil de er møre, tages ud af ovnen og skæres i store terninger.
  2. Mens græskaret er i oven, varmer du en spsk olie i en lille gryde og rister mandlerne til de er gyldne.
  3. Varm den resterende olie i en stor stegepande og sauter porrerne indtil de er bløde.
    Tilsæt ris og rør, indtil at risene er lidt gyldne.
    Hæld vinen i og rør indtil det er absorberet.
    Tilsæt en slat af den varme bouillon og lad det simre, indtil det er absorberet. Gentag.
    Efter ca. 10 minutter tilsæt bladbeden.
    Fortsæt med at tilføje bouillon med mellemrum og kog til det er absorberet af risene (måske har du ikke brug for al bouillonen). Krydder godt med salt og peber.
  4. Når risene er møre, men stadig meget lidt al dente, tilsæt fløde og kog yderligere et minut, før du tilføjer græskar.
    Fjern fra varmen, dække til og lad hvile i 2 minutter.
  5. Drys med de ristede mandler og smag til med citronsaft.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter og der er til ca. 4 personer

Jeg vil rigtig gerne hører hvad du synes så smid en kommentar

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s