Hvad er Halloween??


Så hvad er Halloween??

Halloween er det en tradition som er kommet til Danmark fra det store udland, eller måske en amerikansk tradition som de danske butikker har taget til sig for at tjene et par kroner mere?

Ordet Halloween kommer fra det skotske ord, hallowe’en, som betyder allehelgensaften, og er en variant af ALL-Hallows-Even og blev først brugt i det 16. århundrede, altså ordet Halloween er nok mere skotsk end amerikansk.

Halloween falder hver år på den 31. oktober, betragtes af mange som et mere eller mindre kommercielt amerikansk fænomen, men Halloween stammer oprindeligt fra den keltiske efterårsfest Samhain, som fejrer slutningen af den lyse halvdel af året og begyndelsen på den mørke del. De gamle keltere mente at på, netop den dag var grænsen mellem denne verden (vores verden) og underverden (de dødes verden) meget tynd og det var let for både onde og gode ånder at passere igennem og besøge vores verden.

Allehelgensdag er den første november, og aftenen forinden, altså den 31. oktober er derfor Allehelgensaften. Dagen blev indført ca. 610 af pave Bonifacius den Fjerde til minde om alle de helgener, der ikke har en egen dag. I 998 blev dagen efter, altså den 2. november, gjort til mindefest for almindelige døde af Gregor den Femte. Den 2. november kaldes derfor også for Allesjælesdag.

Allehelgensdag har en lang historie. I middelalderen mindedes man særligt helgenerne og martyrerne, altså dem, som døde for deres tros skyld. Nu fejrer vi Allehelgen i folkekirken til minde om alle vore døde, ved Allehelgen messen.

Halloween slik

Halloween slik

Reklamer

One thought on “Hvad er Halloween??

  1. Pingback: Halloween eller Allehelgensaften | Rumpenissen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s