Jeg så det her billede på Facebook for noget tid siden, og jeg ledte efter en opskrift, nu har jeg fundet en opskrift, oversat den og afprøvet den, og ja det er lige så godt som det ser ud, lad jer ikke nar det er virkeligt godt, du går aldrig tilbage til frostsne hvidløgs flutes købt i din lokale butik.
Du skal bruge
1 godt brød – jo fastere brødet er, jo bedre hænger det sammen når du hiver stykkerne op.
100 g revet mozzarella ost eller anden ost som smelter godt.
Hvidløgssmør
100g usaltet smør
2 fed hvidløg, fint hakket
1 spsk. frisk persille, finthakket
salt
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 C
Smelt smørret og bland derefter hvidløg, persille og salt i smørret
Skær brødet på en diagonal i 1 -2 cm “diamanter, men pas på ikke at skære hele vejen igennem brødet
Brug dine fingre eller en kniv til at lirke hver revne åben og hæld i en teskefuld smør og en smule ost i hver revne. Det kan lyde som lidt af en indsats, men jeg lover dig, det er det værd! Du behøver ikke at være super omhyggelig, det gør ikke noget at der kommer lidt af smørren på skorpen.
Pak hele herligheden ind sølvpapir og bages i 15 minutter, indtil osten er smeltet, og derefter pakke brødet ud og bages i 5 minutter mere for at gøre brødet pæn og sprødt.
Serveres straks.
Billederne her under er lavet med et speltbrød