Skift Julegløggen ud med Herregårdspunch


punch

Hvis du skal serverer Julegløgg for mange mennesker så prøv at lave en omgang Herregårdspunch i stedet for, opskriften er fra Nationalmuseet og stammer fra en gang i 1700-tallet.

Herregårdspunchen, var en kostbar drik fordi rom, sukker og kanel kom langvejs fra, men den var populær som indslag ved fester og højtider.

Du skal bruge

Opskriften er til omkring 14-16 personer

Lage:
1/2 liter vand
200 gram rørsukker
3 usprøjtede appelsiner
3 usprøjtede citroner
4 kanelstænger

3 flasker rødvin
1/2 flaske mørk rom

Riv skallen af citron og appelsiner og pres saften ud af dem.
Bland vand, sukker, saft, skal og kanelstænger i en gryde som er stor nok til at du kan have det hele der i.

Kog denne lage grundigt sammen – det må gerne koge godt, men skal ikke koges meget ind.
Si lagen, så skallerne sies fra.

Over lavt blus kommes rødvin i den siede lage og varmes langsomt op til lige under kogepunktet.
Rommen kommes i, og varmes med nogle få minutter.
Serveres straks direkte fra gryden i et krus.

Opskriften på Julegløgg

appelsin og citron

Advertisements

One thought on “Skift Julegløggen ud med Herregårdspunch

  1. Pingback: 2. December – Julegløgg | Rumpenissen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s