And med vindruer og rosmarin – Langtidsstegt


Hvis du vil lidt væk fra den traditionelle andesteg, kan du lave – And med druer og rosmarin

Denne her opskrift er fra Føtex, det er en af de gratis opskrifter som man kan finde ligge rundt omkring i butikken. Jeg synes den er god også selv om jeg ikke normalt er særlig glad for nogen form for alkohol i min mad, men den smule portvin som bliver brugt i denne opskrift, går lige og ja det smager godt.

Du skal bruge

1 and ca. 3200 g
Salt
Peber
¼ kg grønne stenfri druer
2 kviste rosmarin
25 g smeltet smør
1½ dl hvid portvin
2 dl andebouillion eller hønsebouillion
Tjek anden udvendig og indvendig, og når du synes den er helt perfekt krydder den med salt og peber over det hele, fyld derefter anden med vindruer og rosmarin.
luk anden med en kødnål eller to, pensel anden med det smeltede smør og læg anden med brystet nedad i bradepanden.
Hæld portvin og bouillion ved og sæt anden i ovnen ved 130 C.
Steg anden i 3 timer, vend den om og steg i ca. 2 timer mere til den er færdig.

Hæld skyen fra og parter anden, andestykkerne kan du brune lige inden du skal server dem ved 225 C i ca. 6 – 8 minutter.

Lave en lækker sovs fra skyen fra bradepanden.

Server med svampe, druer og kartofler

Svampe og druer

Du skal bruge
ca. ½ kg forskellige svampe
Smør
1 kvist rosmarin
¼ kg stenfri grønne druer
salt
Peber
eventuelt Olivenolie med trøffel

Rens svampene og skær dem i mindre stykker
Steg svampene sammen med rosmarinen ved god varme
tilsæt druerne og steg til de er møre.
smag til med salt, peber og eventuelt olivenolien med trøffel.

Server svampe og druer til anden sammen med en omgang kartofler og den sovs du har lavet af skyen.

Reklamer

3 thoughts on “And med vindruer og rosmarin – Langtidsstegt

  1. Pingback: Får du stress af andestegen? prøv at langtidsstege din and | Rumpenissen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s