2. December – Julegløgg


Decembers kulde indbyder til Julegløgg, og hvis man vil have hjemmelavet Julegløgg er det en god ide at starte på det nu, fordi essensen er bedst når den trækker noget tid, jo længer jo bedre.

Du skal bruge:

2 dl vand
80 g sukker
en tsk. brun farin (ikke nødvendig, men anbefales)
1 vaniljestang som flækkes
3 kanelstænger
1 spsk. hel kardemomme
1 spsk. hele nelliker
2 stk. hel anis
2 friske figner
1 appelsin
5 dl snaps uden smag

  • Varm vand og sukker (og farin) op, til sukker er helt opløst
  • Tilsæt den flækkede vaniljestang, kanel, nelliker, kardemomme og anis, og hæld snapsen i under omrøring. Varm let et par minutter, og lad det derefter afkøle lidt.
  • Fjern det hvide (det giver en bitter smag) fra appelsinen med en kniv, og skær den i både. Del den ikke bare med fingrene – frugtkødet skal være totalt blottet. Skær fignerne i både og kom dem i en skoldet flaske sammen med appelsinerne.
  • Hæld sukkerlage med snaps og krydderier over frugterne, luk til og lad den trække i mindst fire dage – men meget gerne flere uger. Jo længere tid jo bedre.

Tilsæt 1-2 dl ekstrakt pr. flaske lun rødvin efter smag og server med rosiner og mandelsplitter eventuelt også tranebær.

forslag modtages gerne i kommentar feltet nedenfor.

opskriften på Herregårdspunch som er et godt alternativ til Julegløgg og opskriften på en hvid julegløgg uden alkohol, er bare et most hvis man vil julehygge med ungerne.

Advertisements

2 thoughts on “2. December – Julegløgg

  1. Pingback: Skift Julegløggen ud med Herregårdspunch | Rumpenissen

  2. Pingback: Julegløgg uden alkohol | Rumpenissen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s