Mindeværdige juletraditioner mange år fremover.


julemanden og hans kone

Jeg elsker bare juletraditioner som man kan se frem til år efter år, og man kan aldrig få for meget juleglæde og julehygge efter min mening.

Man kan godt starte sine juletraditioner allerede inden man får børn, og når de små kommer til, er det oplagt at udvide ens juletraditioner, så de også omfatter børnene.

For mig handler juletraditioner ikke om hvad man ”købe” sig til, men det handler om at skabe øjeblikke, som man kan tænke tilbage til mange år ude i fremtiden, øjeblikke som har ens børn husker når de selv er blevet bedsteforældre, og deler lignende øjeblikke med børnebørnene og ægtefæller, det er hvad juletraditioner er for mig.

jeg har nogle juletraditioner med mig fra mit barndomshjem, og har så selv puttet flere på.

Inspiration til skønne juletraditioner

Lav personlige julekort med kuverter er en juletradition som man kan hygge sig med sammen med børnene.

En Pakkekalender af øjeblikke, er en skøn julekalender som består af julehygge sammen med børnene.

Sende brev til Julemanden, at skrive et brev til julemanden, er også en skøn juletradition.

Skrive julekort sammen, når man har fremstillet årets julekort, så er det hyggeligt at sidde sammen og skrive de julekort som skal sendes ud i år.

En tur ud og skøjte, i nogle byer, bliver der lavet en skøjtebane i julemåneden, og det er rent julehygge, at sætte en dag af til en tur løbe på skøjter, og hvis man putter en kop varm kakao ind, så bliver det næsten ikke bedre.

En klippe, klister og flette hygge dag, en dag sat af til at lave årets nye julepynt.
Julestjerne

Bag Pebernødder eller julesmåkager sammen, det er hyggeligt at bage og pynte småkagerne sammen som familie.

Hent juletræet i skoven, frem for at købe juletræet, det nærmeste sted, så lave et til en tur i skoven, eller til det sted nær hvor du bor, hvor man kan fælde sit juletræ, min børn snakker stadig om det, og om æbleskiverne med julegløgg vi fik når vi kom hjem med træet.

lånt fra branderup.dk

Send søde tanke til den du holder af, når jeg skriver sende søde tanker til den du holder af, så tænker jeg ikke på at sende et julekort, men derimod at sende et brev til ham eller hendes som er din elskede, din partner, din kæreste eller den eneste ene. og husk at lad ham eller hende være den som tømmer postkassen når du har sendt dit brev.

Se en julefilm, at sidde i sofaen med popcorn eller skål pebernødder, og se en skøn julefilm alle sammen som familie eller som par, er en skøn juletradition, og der findes et stort udvalg af skønne julefilm, som man kan vælge imellem.

Lav julekonfekt, når julekonfekten skal laves så lav det et noget særligt, noget som i laver sammen som familie, frem for det er noget som kommer til at stress her i julemåneden, og det smager også meget bedre hvis det at lavet med kærlighed.

Besøg dyrene i Zoo, tag de varme jakker og huer på og tag en tur i Zoo og sig god jul til alle dyrene, det vil helt sikkert være et hit hos de mindste.

Skriv Juledagbog, at skrive juledagbog er en skøn juletradition at starte med som nybagt familie, man skriver om familiens juleaktiviteter, og det er hyggeligt at tænke tilbage på alle de skønne øjeblikke, og når børnene bliver større, synets de det er sjovt at få genskabt glemte jul.

Lav dine egne fugle-småkager og pynt haven med dem, de vilde fugle elsker dem og det er hyggeligt at lave dem sammen som familie.

Hvis du har nogle ideer som ikke er med på listen, skriv dem endelig i kommentarfeltet her under, det vil glæde mig og jeg er sikker på også dem som kommer forbi og læser med.

Glædelig jul fra Rumpenissen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s