10. december – Easy Eggnog opskrift


Lånt på pinterest

Da jeg for mange år siden var i USA, smagte jeg Eggnog for første gang, det var en færdig købt Eggnog, jeg er sikker på en hjemmelavet Eggnog helt sikkert vil smage en hel del bedre end, den som var købt på karton.

Første tanke, det mindre om ”æggesnaps” som vi lavede da jeg var barn, en æggeblomme i en kop, og så en god gang sukker, og så skulle der bare røres med en teske til at sukker var opløst, og var helt hvidt, luksus udgaven var hvis vi fik lidt kakao rørt i æggesnapsen.

Eggnog kom til USA sammen med englænderne omkring 1839, og er muligvis en udviklet udgave af posset, en middelalderlig europæisk drik lavet med varm mælk.

Traditionelt består Eggnog af Æg, sukker, mælk, fløde, alkohol (bourbon, brandy eller rom) og muskatnød.

Du skal bruge:

4 æggeblommer
40 gram sukker
5 dl sødmælk
2,5 dl fløde
ca. 7cl bourbon
1 tsk frisk revet muskatnød + lidt mere til pynt
Lidt vaniljekorn

Sådan gør du:

Hæld mælk og fløde i en lille gryde og tilsæt vanilje.
Varm det op til det næsten koger.
stil gryde til side.

Pisk æggeblommer og sukker i en skål til sukkeret er opløst og massen er helt lys.

Tilsæt mælk under omrøring – langsomt, så æggene ikke bliver FOR varme og stivner.

Hæld det hele tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring til det begynder at tykne.

Det må ikke koge, for så får du røræg i stedet for Eggnog

Smag til med muskatnød og bourbon
drik straks eller hæld på en kande og sæt på køl til den er helt kold

Du kan også undlade at tilsætte alkoholen, og stille den ved siden af kanden, og lade folk selv smage deres kop til, for så er Eggnog børnevenlig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s