Luciaboller


Det godt nok ikke den 13. december endnu, men jeg tænkte at det ville være en god ide at dele den opskrift som jeg bruger på Luciaboller her et par dage før, hvis nu er der er nogen som leder efter opskrift på lækker Luciaboller.

Luciaboller eller Lusekatte
(ca. 12 styk)

Du skal bruge:

25 g gær
50 g smør
2½ dl mælk
50 g sukker
1 æg + 1æg til pensling
0.2 g safran
450 g mel
100 g rosiner

Sådan gør du

Smulder gæren og rør den ud i mælken i en skål
smelt smør i en gryde og hæld det i skålen sammen med sukker
Slå ægget ud og pisk det sammen med en gaffel
Smulder safran mellem fingrene og rør det sammen med ægget
Rør ægge blandingen i skålen med mælkeblandingen
Rør salt og hvedemel i, indtil dejen er sammenhængende, men stadig blød
ælt dejen glat og smidig, kom mel i indtil dejen næsten ikke klister til bordet mere.
Læg dejen i en skål og lig et fugtigt rent viskestykke over og stil dejen til vævning

Tænd oven på 225 C

Del dejen i 12 stykker
del hvert stykke i to, og tril dem til ca. 20 cm, fingertykke pølser.
Form dem til to S-er og læg dem over kors.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Tryk rosiner godt ned i hjørnerne af dejen og lad luciabollerne efterhæve ca. 30 min

Pensel med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 min til de er gyldne.

Du kan bruge en knivspis gurkemeje istedet for safran, så bollerne stadig får den smukke gule farve, smagen er en smule anderledes.

Tak for du læste med – 

Advertisements

One thought on “Luciaboller

  1. Pingback: Sankta Lucia, hvem var hun? | Rumpenissen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s