13. december – Karamelkugler med chokolade


Denne her opskrift på karamelkugler med chokolade, synes jeg mindre rigtigt meget om guldkarameller, jeg er spændt på at hører hvad du synes.

Du skal bruge:
1 dl vand
3 dl sukker
2 spsk æbleeddike eller anden lys eddike
1 tsk. Natron
2 dl piskefløde
200 g lys chokolade.

Sådan gør du:

Kom vand, sukker og eddike i en tykbundet gryde
Kog karamelmassen i 20 minutter, til den er lysebrun.
Rør jævnligt med en grydeske:
Tag gryden af varmen.
Mål temperaturen på karamelmassen med et stege- eller sukkertermometer.
Temperaturen skal være 125 -140c.

Rør natron i, derefter lidt piskefløde, og lidt efter lidt resten af piskefløden.

Kog til massen er brun, sej, tyk og bobler kraftigt i ca. 20 min.

Lav ”karamelprøven”: dyp skaftet af en træske i en skål med koldt vand, dyp så skaftet i karamelmassen, dyp straks i koldt vand igen. Når karamelmassen kan rulles til en kugle, er den færdig.

Hvis den er for blød må den koge lidt mere, indtil den er blød og samtidig fast.

Hæld masssen i formen med bagepapir. Lad den næsten stivne, og tril kugler af karamellen.

Smelt chokoladen
Sæt en gryde over med vand.
Bræk stykker eller hak chokoladen og kom chokoladen i en skål.
Tag gryden af varmen, når vandet koger.

Sæt skålen med chokoladen i gryden og lad chokoladen smelte.
Lad chokoladen køle lidt rør i den til den er tyktflydende.

Kom karamellerne i chokoladen en ad gangen og tag dem op med en gaffel, dryp lidt af og læg dem på bagepapir, og lad chokoladen størkne.

Tak for du læste med – 

Skriv en kommentar