15. december – decemberkage der smager som en drøm


Her er en opskrift på en lækker decemberkage, som ikke er for de små, men den smager skønt til en kop frisk brygget kaffe og en god film på fjernsynet.

Du skal bruge:

300 g mel
2½ dl mælk
25 g gær
3 æggeblommer
3 hel æg
½ tsk salt
150 g smør
50 g sukker
50 g hakkede mandler
50 g rosiner
saften af en citron

Pynt

1 dl sirup
¼ dl rom
20 g farin

Sådan gør du:

Opløs gæren i den lune mælk
tilsæt mel, sukker, salt og ælt massen til en blød dej
lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca. 30 minutter
rør smørret blødt, og tilsæt de øvrige ingredienser og dejen æltes glat og hældes i en smurt og melet springform (22 cm)

Lad det efterhæve i ca. 30 minutter

Bages i ca. 45 – 50 minutter i en 200 grader forvarmet ovn (varmluft 180 c)

Kagen vendes ud på en bagerist
Sirup og rom varmes i en gryde og hældes over den varme kage, og drysses med farin.

Tak for du læste med – 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s