Sneboller


Sneboller er lækre, friterede godbidder, som passer rigtigt godt til december og juletiden, men de kan selvfølgelig nydes hele året, og det er ikke æbleskiver, og så er det en god gammel dansk opskrift.

Du skal bruge:

1½ dl vand
65 g fedtstof
65 g mel
2 hele æg
1 knivspis salt

500 g palmin eller rafinol – til kogning

Sådan gør du:

Giv vand og fedstof et opkog og rør hurtigt melet i, til dejen slipper gryden.
Rør den afkølede dej med et æg af gangen
form boller af dejen med en teske
fog dem lysebrune i varmt fedt
afdryp snebollerne på et stykke fedsugende papir.
server dem drysset med flormelis.

Æblesneboller

bland ganske små terninger af ca. 2 skrællede æbler i den færdige snebolledej.
æblerne skal være helt dækket af dej.
Koges som sneboller og servers varme.

Osteboller

Bland 25 – 30 g revet ost i den færdige snebolledej
Koges som sneboller og servers varme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s