I’m dreaming about a white christmas


lånt fra TV2 Vejret

Ja jeg drømmer om en hvid jul, jeg synes det er så hyggeligt når Danmark er dækket af sne til juleaften, og særlig hyggeligt synes jeg det er hvis der falder sne lige så stiller den 24. december.

Her over en kop eftermiddagskaffe, sad vi og snakkede om barndomsminder, det var rent nostalgi, vi omkring mange forskellige emner og et der hurtigt kom på banen var sne i julen, vi synes at der var mere sne da vi var børn, og at vores børn ikke havde oplevet sne på samme måde som vi havde.

Om det er fordi at vi var børn og husker kæmpe mængder af sne, fordi vi var børn og de synes større snedriverne, eller det rent faktisk var fordi vi havde langt mere sne den gang.

lånt fra TV2 Vejret

Måske handler det om at der kom sne i oktober – november måned, og at der kom sne i flere dage over længer tid, sammen med at sneen lå i længer tid, altså at den ikke nåede at smelt væk inden der kom mere sne.

For hvis man kigger på Danmarks Meteorologiske Institut hjemmeside, så har der ikke været hvid jul så tit, de skriver nemlig at der kun har været ni landsdækkende hvide jul og det var i årene 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010.

Men de skriver så også
Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt at mere end 90% af Danmark er dækket af sne den 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end en ½ cm. Julesneen eller noget af julesneen kan godt være faldet op til mange dage i forvejen.

Med denne definition af hvid jul har der kun været ni tilfælde siden 1900 i Danmark, og der går således statistisk set i gennemsnit 12 år imellem de hvide jul.

lånt fra TV2 Vejret

minder eller ej, så synes jeg det er hyggeligt med en hvid jul, hvad synes du sne til jul eller ej?

Glædelig jul fra Rumpenissen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s