19. december – Chokoladetrøffeltoppe


Foto: Børnenes Køkken

Så skriver vi den 19. december og der er ikke mange dage til at få det hele på plads til juleaften, hvis du ikke har for meget at se til, så synes jeg du skulle prøve denne opskrift på trøffeltoppe, de er nemme at lave og så smager de skønt, jeg elsker dem med kanel. Glæder mig til at hører hvad du synes, rigtig god fornøjelse.

Du skal bruge:

1 dl piskefløde
2 spsk sukker
200 g mørk eller lys chokolade
25 g smør
½ tsk fintrevet appelsinskal eller ½ tsk stødt kanel
ca. 25 små folieforme

Pynt

sølvdrys

Sådan gør du:

Varm fløden langsomt op i en gryde, indtil den er lige ved at koge, rør hele tiden i gryden, så fløden ikke brænder på.
rør sukker i og hæld flødeblandingen i en skål
bræk stykker af chokoladen eller hak den, rør den i fløden og lad chokoladen smelte.
Lad blandingen køle af til den er lun, omkring 40 C.
rør små stykker smør i chokolademassen
rør appelsinskal eller kanel i
smag om chokoladetrøffelmassen er krydret og sødet nok.
Kom chokoladetrøffelmassen i en sprøjtepose med en dejskraber
tryk små toppe i formene
drys med sølvdrys
og lad trøffeltoppene størkne.

Tak for du læste med Hilsen 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s