Kransekage opskrift


Kransekage hører nytåret til og her er den opskrift jeg bruger når jeg kaster ud at bage kransekage.

Du skal bruge:

100 g mandler (1½ dl)
500 g rå marcipan (opskrift på marcipan)
½ dl pasteuriserede æggehvider
1 -2 spsk flormelis

Glasur

125 g flormelis (2½ dl)
½ dl pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du:

Hæld kogende vand på mandler og lad dem stå 5 -10 minutter og smut dem.
Hak mandlerne fint
Skær marcipanen ud i mindre stykker eller riv den på den grove side af en rivejern:
ælt marcipanen igennem med æggehvider og hallede mandler
Tænd ovnen på 225 grader

Rul dejen i flormelis til fingertykke stønger i forskellige længder med ca. 4 cm forskel: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm, 28 cm, 32 cm, og en kugle til toppen.

Tryk stængerne let, så de får form som en tagryg, dyp eventuelt fingrene i en skål med vand, så er det lettere at forme dejen.
Form stængerne til ringe, og læg dem og toppen på en bageplade med bagepapir.

Sæt bagepladen i midten af ovnen, bag kagerne til de er svagt lysebrune, ca. 8 – 10 minutter.
Tag bagepladen ud og græk bageåaåiret med ringene ud på bordet.

Lav glasur: rør flormelis og æggehvider til en tyktflydende masse.
Hæld den i en lille plasticpose eller brug en lille ske til at pynte kagerne med.
Stik hul for eksempel med en kødnål i et hjørne af posen og sprøjt glasuren op og ned af kransekagerne i zigzag-mønster.

Når glasuren er tør, lægges kransekageringene i plastikposer og opbevares koldt
ved anretning lægges den største ring nederst, derefter den næststørste og så fremdeles, til kransene danner en top eller en kegle.

Tak for du læste med – 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s