Hjemmelavede gnocchi


Gnocchi

Du skal bruge
500 g bagekartofler (2-3 stk.)
1 stk æg
1 fed hvidløg, presset
revet muskatnød
100 g hvedemel

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200/175 grader varmluft, og bag kartoflerne (med skræl) i ca. 1 time, indtil de er helt møre.
Lad kartoflerne køle lidt.
Skær skrællen af kartoflerne, og pres dem igennem en sigte (eller riv dem fint på et rivejern).
Form en lille bunke af kartoffelmassen, og lav en lille fordybning. Kom æg, hvidløg og muskat i heri.
Ælt det hele sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, til massen er sammenhængende, fast og ikke klistret mere (det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet).
Del massen i 4, og rul hver af dem til en tynd pølse (2 cm i diameter) på et meldrysset bord. Brug en skarp kniv til at snitte hver pølse i 1 1⁄2 cm brede gnocchi.
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Kog gnocchierne i flere hold (så der ikke er for mange i gryden ad gangen) i 2-3 cm, til de flyder op til overfladen (brug en hulske til at fiske dem op med).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s