Vintersuppe


vintersuppe

Her i disse kolde dage med sne, er det altid godt med en god omgang suppe, og her er opskriften på en skøn vintersuppe.

Du skal bruge:

  • ½-3/4 kg magert flæskesmåkød
  • 200 g kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 2-3 gulderødder
  • 1/4 selleri
  • 150 g hvide bønner
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 spsk olie eller smør
  • 1½ – 2 l bouillon eller vand

Sådan gør du:

  1. Kødet skæres i små terninger ligesom kartofler,løg og selleri.
  2. gulerødder og porrer skæres i skiver.
  3. kødet svitses i fedtstoffet i en gryde og tages op.
  4. grønsagerne svitses, kødet lægges ved og der hældes bouillon eller vand på.
  5. der tilsættes en suppevisk af selleri-og porretop samt 2 tsk salt og 2 fed presset hvidløg
  6. suppen koges svagt til alt er mørt 20-30 min.
  7. når suppen er færdig tilsættes hvide bønner evt. fra dåse.
  8. suppen smages til med tomatpure, salt og peber og serveres med groft brød.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s